Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Bir Üründe Fahiş Fiyat Görürseniz Bize Bildirin

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyatlarla ilgili açıklamalar yaptı. Pekcan, "Baktığınız bir ürünün fiyatı size fazla gelirse hemen onun fotoğrafını çekip uygulama üstünden bizim il ticaret müdürümüze yollayın" dedi.

23.02.2019-17:57 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-17:46) Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Bir Üründe Fahiş Fiyat Görürseniz Bize Bildirin

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüketici şikayetleriyle alakalı son 6 ayda 3 mobil uygulama programı yaptıklarını söyleyerek, "Bunları cep telefonunuza indirebilirsiniz. Baktığınız bir ürünün fiyatı size fazla gelirse hemen onun fotoğrafını çekip uygulama üstünden bizim il ticaret müdürümüze yollayın" dedi.

Bakanlık görevinin sonrasında ilk defa memleketi Manisa'nın Demirci ilçesine giden Pekcan, ilçe girişinde hemşehrileri tarafından davul zurna eşiliğinde karşılandı. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'u makamında ziyaret eden Pekcan'a babası Rıza Kadayıfçı'nın askerdeyken arkadaşlarına yazdığı mektup ile kendisinin ilkokul diploması, sınıf arkadaşlarıyla beraber olduğu fotoğraf albümü ve el dokuması Demirci halısı hediye edildi. Babasının mektuplarını gören Bakan Pekcan, duygusal anlar yaşadı. Bakan Pekcan, daha sonra bir düğün salonunda hemşehrilerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühüyle önemli bir vazife üstlendiğini aktaran Pekcan, Türkiye'nin kalkınmış, güçlü, istikrarlı ve itibarlı bir devlet olması için 82 milyonla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

"FOTOĞRAFINI ÇEKİP BİZE GÖNDERİN"

Bakan Pekcan, bakanlık olarak fahiş fiyatlı ürünlere dönük gerçekleştirdikleri denetimlere de değindi. Denetimler neticesinde bazı durumlarda 1'e 8 oranında katlanan fiyatlar gördüklerini, bununla alakalı savunma istediklerini söyleyen Bakan Pekcan, şöyle dedi:

"Denetimlerin sonrasında fiyatlar yüzde 36 ile yüzde 45 arasında indi. Daha tanzim satışlar başlamadan bu oldu. Çok şükür. Bundan böyle de iyi gidecek. Hal kayıt sistemiyle cep telefonunuza program indirerek ürünün kare kodunu okutup, üreticiden kaç liraya çıkıp size kaç liraya geldiğine dek görebilirsiniz. Şikayetlerle alakalı son 6 ayda 3 mobil uygulama programı yaptık bakanlık olarak. Bunları cep telefonunuza indirebilirsiniz. Baktığınız bir ürünün fiyatı size fahiş gelirse hemen onun fotoğrafını çekip uygulama üstünden bizim il ticaret müdürümüze yollayın. O aynı anda hem ticaret il müdürlüğümüze hem de bakanlığımızın önüne geliyor. Size biz o ürünle alakalı geri dönüş yapıyoruz. Şikayetinizi aldık değerlendiriyoruz diyoruz. Hepsi size yazılı olarak tekrar dönüyor."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal