FED Kararı Öncesi Dolarda Artış

FED'in bugün açıklayacağı para politikası kararı öncesinde dolarda artış gözlendi. Dolar güne 4,62'nin üstüne çıkarak başladı.

13.06.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-12:27) FED Kararı Öncesi Dolarda Artış

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı arefesinde dünya çapında güçlü seyir izlerken, dolar/TL 4.62'nin üstüne çıktı.

Dolar Fed'in bu senenin geri kalanında kaç kez faiz yükselteceği hususunda ipuçları sağlayacak olan bu akşamki para politikası kararı arefesinde yen karşısında üç haftanın zirvesini görürken, euro karşısında da gücünü koruyor. Yurtiçinde ise TL, dolar karşısında güçsüz düzeyde devam ediyor. Kur, günün ilk saatlik kısmında 4.62'ye seviyesine dek çıktı.

TL cinsi varlıklara dönük algının negatif olduğunu açıklayan bir analist, "Faiz artırımına karşın kur 4.50'nin altına düşemiyor. Seçim gündemi ortadan kalkmadan düzelme beklememek lazım. Dolar/TL'de iki günlük hareketin devamını seyrediyoruz. TL dün yüzde 1.6 kayıp ile Güney Afrika randı ile birlikte negatif ayrıştı. Genel manada bütün gelişmekte olan ülke para birimlerinde düşüş yaşanıyor. Dolarda Fed öncesi güçlü eğilim var, dün ABD TÜFE'si de fena olmadı" dedi.

Fed'in bugün duyuracağı para politikası kararında politika faizini 25 baz puan artıracağına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. Fakat yatırımcılar Mart ayının ardından gerçekleştirilecek olan senenin bu ikinci faiz yükselişinden ziyade ABD ekonomisinin büyümeyi sürdürmesi beklenen ilerleyen dönemde para politikasındaki sıkılaşmanın nasıl bir biçim alacağı hususunda ipuçlarına odaklanıyorlar.

Uzmanlar Fed'in bu sene faizleri kaç kere yükselteceği ve ekonomik büyümeyle uyumlu uzun vadeli faiz oranı hususunda Fed görevlilerinin gerçekleştireceği tahminlerin yakından takip edileceğini ifade ediyorlar.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal