BOTAŞ'tan 2 Milyar Liralık Dev Sipariş

Türk petrol devi BOTAŞ 2 milyar lira değerinde iki gemi siparişi verdi. Gemiler Güney Kore'deki tersanelerde üretilecek.

13.06.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-11:38) BOTAŞ'tan 2 Milyar Liralık Dev Sipariş

Güney Kore tersanelerini sipariş yağmuruna tutan Türk firmalarına bir tanesi daha dahil oldu. Son olarak işadamı Mehmet Emin Karamehmet’e ait Geden Lines’ın 800 milyon liralık siparişinin sonrasında bu defa kamu enerji firması BOTAŞ da dahil oldu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Güney Kore’deki Hyundai Heavy Industries’e bağlı tersanelerde 2 gemi siparişi verdi. Yüzen LNG depolama ve gazlaştırma ismi verilen FSRU (Floating Storage Regasification Unit) terminaline yatırımlarını yükselten BOTAŞ, her biri 225 milyon dolar yani 1 milyar liraya mal olacak 2 FSRU siparişi verdi. İki geminin toplam ücreti 450 milyon dolar yani 2 milyar liranın biraz üstünde olacak. 295 metre uzunluğunda 46 metre genişliğinde düşünülen FSRU’ların depolama hacmi ise 170 bin cbm civarında düşünülüyor. Hyundai ve BOTAŞ arasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre gemiler 2020 senesinin ilk kısmında teslim edilecek.

Karamehmet de 4 gemi istemişti

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’e bağlı Geden Lines, Güney Koreli Samkang M&T isimli tersanecilik devine 4 gemi siparişi verdi. Hisseleri Güney Kore Borsası’nda işlem alan Samkang M&T, Geden için, 113 bin dwt’lik Aframax tipi gemi imal edecek. Gemilerin her bir tanesinin maliyeti 44 milyon dolar. 4 geminin toplam maliyeti ise 176 milyon dolar.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal