Emekliler Kurban Bayramı İkramiyelerini Ne Zaman Alacaklar?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber emeklilerin gözü de ikramiyeye döndü. Bayram ikramiyelerinin 5 - 9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

06.07.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-16:50)

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla emeklilerin gözü bayram ikramiyesi haberlerinde. Temmuz ayının gelmesiyle beraber emeklilere yatacak olan ikramiye oranı ve tarihi araştırılmaya başlandı. Senede iki defa verilen ikramiye bayram öncesi ödenecek.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı için verilen ikramiyeyi 31 Mayıs'ta alan emekliler, Kurban Bayramı için ikramiyelerini Ağustos ayında hesaplarında görecek. Bu yıl Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Buna göre de ikramiyelerin 5-9 Ağustos tarihleri arasında verilmesi bekleniyor. Daha önce olduğu gibi gene biner lira olması düşünülen ikramiyeler emeklilerin yüzünü güldürecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?

- SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

- Şehit yakınları ve gaziler

- Ölüm aylığı alanlar

- Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

- Geçici köy korucuları

- Şeref aylığı alanlar

- Şampiyon sporcular,

- Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

- Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

YENİ EMEKLİ OLANLAR FAYDALANABİLECEKLER Mİ?

2019'da Kurban Bayramı'nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında verilmesi bekleniyor. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL'lik bayram ikramiyesinden faydalanbilecekler.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal