Emekli Olmak İsteyenler Dilekçelerini Ocak'ta Verirse Daha Fazla Maaş Alacak!

Emekli olmaya hak kazananlar dilekçelerini Ocak 2019'da vermeleri durumunda 90 ila 360 lira arasında daha fazla maaş alacaklar.

27.10.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-09:53)

Emeklilik hayali kuranlar en fazla ne kadar maaş alcağını merak ediyor. Sigortalılık süresi, prim günü ve yaş koşullarını sağlayarak emekliliği hak eden SSK ve Bağkur sigortalılarının emeklilik dilekçelerini verecekleri tarih, bağlanacak emekli aylığının miktarında belirleyici oluyor.

İKİ DÖNEM VAR

Emekli aylığı, ortalama aylık kazanç ücreti ile aylık bağlama oranının çarpımından meydana geliyor. Posta'da yayınlanan habere göre, hesaplanan aylık, sennin ilk altı aylık döneminde emekli olunması durumunda emekli aylıklarına ocak döneminde gerçekleştirilen zam oranı kadar, sennin ikinci altı aylık döneminde emekli olunması durumunda ise öncelikle ocak dönemi, sonra temmuz döneminde gerçekleştirilen zam oranı kadar yükseltiliyor.

GÜNCELLEME KATSAYISI

Ortalama kazanç ve güncelleme katsayısı maaş tutarını tespit ediyor. Güncelleme katsayısının ne olacağı da enflasyona ve büyüme oranına bağlı. Mevcut veriler 2019'da güncelleme katsayısının bu sene gerçekleştirilen zammın üstüne çıkacağını ifade ediyor. Bunda enflasyonun seneyi yüzde 20'nin üstünde bitirecek olması etkili.

90-360 LİRALIK ARTIŞ

Bu sebeple uzmanlar, yeni emekli olacakları ikaz ediyor: "2018 senesinde emekli olmayı hak edenler acele etmesin. 2 ay sonra, yani 2019 Ocak ayında emekli dilekçelerini vermeleri halinde kendilerine daha çok emekli maaşı bağlanır. Aylıklarda yüzde 6-7 yani 90 lira ila 360 lira arasında bir zam olur. Bu biçimde 2 ay kaybınız olsa da hayat boyu çok maaş alacaksınız."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal