Ekonomistler Faizin Yıl Sonuna Kadar Düşeceğini Söyledi

Merkez Bankasının yeni stratejisini analiz eden yerli ve yabancı ekonomistler güçlü bir faiz indirimi bekliyor. Ekonomistler yüzde 24'lük faizin sene sonuna dek yüzde 17'ye çekilebileceğine dikkat çekiyor.

18.07.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-11:16) Ekonomistler Faizin Yıl Sonuna Kadar Düşeceğini Söyledi

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal'ın yeni dönem stratejisinde enflasyon ve iktisadi büyüme vurgusunun ön plana çıktığını, etkin iletişim politikasının da önemli olduğunu söyledi. Merkez Bankası Başkanlığı vazifesine 8 Temmuz'da atanan Uysal, 15 Temmuz'da yeni dönem stratejilerini anlattığı röportajda iletişimden makul reel getiriye, fiyat istikrarından finansal istikrara, rezervlerden enflasyona dek birçok alanda ipucu verdi.

TCMB Başkanı Murat Uysal'ın açıklamaları ile alakalı açıklamalar yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, yeni başkan Uysal'ın yeni dönem stratejisinin ana temasından, öncelikli hedefin enflasyon ve iktisadi faaliyetin sürekli takibi olduğu sonucunu çıkardığını ifade etti. Enflasyon öncelikli bir politikanın Türkiye'nin bugün ihtiyaç duyduğu en önemli yaklaşımlardan biri olduğunun altını çizen Arzova, ancak bunun yalnızca tek başına Merkez Bankasının yapabileceği bir husus olmadığını vurguladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal