Ekonominin Patronu Berat Albayrak Açıkladı: Planımız Hazır

Dolardaki artış ile alakalı konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalar yaptı. Bu durumun Rusya'da da yaşandığını ancak hemen toparlandıklarını hatırlatan Albayrak, aksiyon planlarının hazır olduğunu ve bugünden itibaren devreye sokulduğunu söyledi.

13.08.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 13.08.2018-11:51)

Gazeteci Vahap Munyar bugünkü yazısına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la yaptığı telefon konuşmasını taşıdı. Hürriyet'te yayınlanan yazıda, piyasaları ferahlatacak aksiyon planının hazır olduğu ve bır bölümünün uygulanmaya konulduğu söylendi.

KURDAKİ DALGALANMA SALDIRININ GÖSTERGESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Son günlerde kurlarda meydana gelen oynaklığı, bunun ekonomimize yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' biçiminde sorulan bir soruya ''Kurların bugünkü durumunun ekonomik verilerle değerlendirilmesinin olası olmadığını söyleyerek ''Bu çok açık bir saldırının, sınamanın kanıtıdır. Global finansal sistemin en büyük oyuncusunun açtığı bu saldırı, bütün gelişmekte olan devletlerde benzer durumu ortaya koyar. Koydu da zaten.'' ifadelerini kullandı.

RUSYA'DA AYNI DURUMU YAŞADI VE HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANDI

Bu hali Rusya'nın da geçirdiğini, fakat çok kuvvetli bir toparlanma olduğunu söyleyen Bakan Albayrak ''Bugün meydana gelen tabloda, devletimizin parasının direkt olarak bir ABD başkanı tarafından hedef gösterildiği böyle bir ortamda, Türk ekonomisine kırılganlık suçlaması yüklemek kötü niyetliliktir'' dedi.

AKSİYON PLANI UYGULANMAYA BAŞLANDI

Kurdaki dalgalanmaya karşı aksiyon planı hazırladıklarını söyleyen Albayrak ''Bankalarımızla beraber kurdaki bu dalgalandırmanın en çok etkilendiği kısım olan reel sektör şirketlerimizin KOBİ'ler dahil durumlarıyla alakalı aksiyon planımızı yaptık. Bankalarımız ve BDDK ile birlikte lazım olan tedbirleri hızlı bir biçimde alacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Albayrak, lazım olan adımların atılmaya başlandığını söyledi ve ''Pazartesi sabahtan sonra piyasaları rahatlatmak için kurumlarımız lazım olan aksiyonları alacak ve bu hususta lazım olan duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Dediğim gibi, bütün tedbir ve aksiyon planlarımız hazır.'' biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal