Ekmek Krizi Büyüyor! Bakkallar Ekmek Satmama Kararı Aldı!

Ticaret Bakanlığı'nın Ankara'da ekmeğe yapılan zammı durdurmasının ardından bakkallar ekmek satmama kararı aldı. Yapılan açıklamada, "Ekmekten aldığımız para poşet parasını dahi karşılamıyor" denildi.

03.10.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-13:26) Ekmek Krizi Büyüyor! Bakkallar Ekmek Satmama Kararı Aldı!

Ankara ve 17 ayrı ilde Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından ekmeğe gerçekleştirilen yüzde 25'lik zammın, Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edilmesi kavgayı kızıştırdı. Ankara'daki bakkallar ekmek satmama eylemi yapıyor.

''70 KURUŞA ALIYORDUK, 85 KURUŞA ÇIKARILDI''

Mesele ile alakalı olarak Sözcü'ye açıklamalar yapan bakkal esnafı Kadir Doğan, "Önceden fırından ekmekleri 70 kuruşa alıyorduk. Şimdi 85 kuruşa çıktı. Ekmeği ise gene 1 liraya satıyoruz. Bizim gibi küçük esnaf için sattığımız ekmek oranı kısıtlı ve ekmek başına da 15 kuruş kalıyor, bu bize bir kazanç getirmiyor'' dedi.

''PROBLEM ÇÖZÜLENE KADAR EKMEK SATMIYORUZ''

Bir ekmekten kalan 15 kuruşun kilosunu 13-14 liraya aldıkları poşeti dahi karşılamadığını ifade eden Doğan, "Sıkıntımızı anlatıyoruz fakat kimi arasak ilgilenmiyor. 'Bizim yapacak bir şeyimiz yok' diyorlar. Zam olmadığı müddetçe küçük esnaf olarak hiçbir kar elde etmeden ekmek veremeyiz. Bu sıkıntı çözülene dek ekmek satmama kararı verdik" ifadesini kullandı.

BAKANLIK, BAKKALIN ZAMMINI DURDURMUŞTU

Ticaret Bakanlığı, Ankara'da 1 liraya satılan ekmeğe gerçekleştirilen 25 kuruşluk zammı durdurma kararı vermişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal