EKAP Nedir?

EKAP nedir ne işe yarar? EKAP üyelik? EKAP iletişim? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-22:12 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-08:31) EKAP Nedir?

İlk olarak EKAP nedir ? Ne işe yarar bununla ilgili bilgiler aktarark başlayalım. EKAP yani Elektronik Kamu ihale kurumu, kamu kurum ve kuruluşlarına direkt alımlar ve satın almalar ve ihaleler için kişilerin tercih edebilecekleri bir sistemdir. KİK tarafından düzenlenen bu sistemde gerçekleştirilebilecek tüm işlemler için gene KİK ile sözleşme yapılması lazıdmdır. Ekap’a üye olan her kişi ve tüzel kişi, kamu sektöründe açılan tüm ihalelere girebilecek, direkt teminat yolu ile gerçekleştirilecek tüm mal ve hizmet alım, satımlarında, idari şartlara uyum sağlayarak, sistem üstünden işlemlerini yapabilirler.

Ekap Kamu İhale Kurumu’nun gerçekleştireceği tüm ihalelere girmek için yapılacak tüm işlemlere girebilmek için EKAP üyeliğinizin olması ve işlemlerinin başlatılabilmesi bunun için de EKAP’ın resmi internet sitesine giriş sağlanması lazımdır. Kamu ihalelerinden haberdar olmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin ekap ihale arama işlemlerine bakabilmesi hem de ileri bir tarihte yapılacak ihaleleri takip edebilmesi için, bu sisteme üye olması koşulu vardır.

Ekap KiK Üyelik Şartları Nelerdir ?

EKAP’a üye olmak ve üyelik işlemlerine hak kazanmak için EKAP’ın internet sayfasına giriş yapan kişilerden, gerçek kişi, tüzel kişi ve kurum kuruluş seçeneklerinden birisini seçmeleri istenmektedir. Hangi ünvan ile ihalelere girmek istediğinizi seçtikten sonra, sizden bazı formları tamamlamanız istenecektir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal