Doğrudan Temin Limiti Nedir?

Doğrudan temin limiti 2018 kdv hariç? Doğrudan temin limiti 2018 resmi gazete? Doğrudan temin limiti 2017? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-21:44 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-21:36) Doğrudan Temin Limiti Nedir?

Doğrudan temin biçimiyle yönetimlerin birkısım ihtiyaçlarının giderilmesinde kolaylık sağlanması hedeflenmiş olup, söz hususu yöntemle gerçekleştirilen alımlarda, ihale komisyonu kurma ve anılan Kanunun 10 uncu maddesinde geçen yeterlik kriterlerini arama zorunluluğu olmaksızın, ihale yetkilisince vazifelendirilecek kişi yada kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması gerçekleştirilerek ihtiyaçlar alınır. Yazıda teklif toplanacak şirket sayısına, yasaklılık onayına, sözleşme imzalanması ve fiyat farkı ödenmesine dönük meseleler dahil birçok probleme çözüm yer almaktadır.

22.01.2002 tarihli ve 24648 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda direkt olarak temin bir ihale usulü olarak değiştirilmişti. 15.08.2003 tarihli ve 25200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4964 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 12 nci maddesi ile direkt olarak temin bir ihale şekli olmaktan çıkmış olup, 4734 sayılı Kanunda açık ihale biçimi, belli istekliler içinde ihale usulü ve pazarlık usulü bir ihale usulü olarak tespit edilmişken, direkt olarak temin bir ihale şekli olarak değil, bir alım şekli olarak geçmiştir. 4734 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde direkt temin; “Bu Kanunda açıklanan hallerde ihtiyaçların, yönetim tarafından davet edilen isteklilerle teknik zorunluluklarını ve fiyatın konuşularak direkt temin edilebildiği usul” şeklinde nitelenmiştir.

Direkt temin şekliyle idarelerin birtakım ihtiyaçlarının giderilmesinde kolaylık sağlanması hedeflenmiş olup, söz hususu yöntemle gerçekleştirilen alımlarda, ihale komisyonu kurma ve anılan Kanunun 10 uncu maddesinde geçen yeterlik kriterlerini arama zorunluluğu olmaksızın, ihale yetkilisince vazifelendirilecek kişi yada kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması gerçekleştirilerek gereksinimler temin edilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal