Donald Trump Almanlara Savaş Açtı

ABD Başkanı Donald Trump, “New York’un 5. Caddesi’nde tek bir Mercedes kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

01.06.2018-18:30 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-19:11)

TRUMP ALMAN MERCEDES'E SAVAŞ AÇTI

Avrupa Birliği, çelik ve alüminyuma ABD’den gelen ek gümrük vergileriyle bir şok yaşadı. Fakat asıl Alman oto üreticilerini hedefe alan ABD Başkanı Donald Trump’ın, “New York’un 5. Caddesi’nde tek bir Mercedes kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğim” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

AB VERGİ ŞOKU YAŞIYOR

Bu hafta ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve AB ticaret şefi Malmström arasında Paris’te yapılan ve ek vergi problemini çözmeye dair toplantılarından netice çıkamaması taraflar arasında ticaret savaşını kaçınılmaz hale getirdi.

TRUMP ASIL DARBEYİ VURMAYA HAZIRLANIYOR

ABD lideri Trump, Mart ayında ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük vergisi getirdiğini açıkladı. Fakat Donald Trump ardından AB, Kanada, Meksika, Brezilya, Avustralya ve Arjantin’e 1 Haziran gününe kadar muafiyet süresi tanıdı. Aradan geçen süre zarfında problemlerin giderilememesi ardından bu devletlere yönelik ek vergilerin getirilmesi kaçınılmaz bir son oldu. AB başkentlerinde ABD’nin sert ve uzlaşmasız tavrı eleştirilirken Başkan Donald Trump’ın asıl darbeyi vurmaya hazırlandığı ifade edildi..

TRUMP'IN İFADESİ ALMAN BASININDA YANKI UYANDIRDI

Alman ve ABD medyasında yer alan haberlere göre Donald Trump alüminyum ve çelik sektörünün yanı sıra Alman otomotiv firmalarına da sert ithalat vergisi getirmeyi düşünüyor. Haberlerde Başkan Donald Trump’ın bir raporda yer alan açıklamalarında özellikle Alman oto markalarına savaş açmaya hazırlandığını ifade ederek, “New York’un 5. Caddesi’nde tek bir Mercedes kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğim” dediği iddiasında bulunuldu.

ALMANLAR YANDI

İddianın doğruluğu teyit edilmemeseine rağmen piyasalar hareketlendi. Haberin gündeme gelmesinin sonrasında Alman otomobil üreticileri Daimler, BMW, VW ve Porsche’nin hisselerinde yüzde 2’lere varan kayıplar oldu. Donald Trump daha önce de konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada yabancı otomobillere yüzde 35’lere varan ek gümrük vergisi getirmeyi düşündüğünü açıklamıştı. Bunun uygulamaya geçmesi halinde Alman üreticilere 5 milyar dolara yakın ek yük gelmiş olacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal