Dolar Yükselişine Fren Müdahalesi! Piyasalarda Yoğun Trafik

Piyasada yoğun trafik yaşanıyor. Doların yükselişine karşı art arda kritik 3 adım geldi. Merkez Bankası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi.

16.05.2018-13:43 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-13:49) Dolar Yükselişine Fren Müdahalesi! Piyasalarda Yoğun Trafik

Doların 4.50 TL’yi geçmesiyle Merkez Bankası anında devreye girdi. Merkez Bankası önce yazılı bir açıklama yaparak piyasada oluşan sağlıksız fiyat gelişmeleri izlediğini ve gerekli adımları atacağını açıkladı. Merkez Bankası tarafından yapılanan açıklamanın ardından dolar 4.45 liraya kadar geriledi.

Sonrasında devreye Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek girdi piyasa ekonomisinin tek uygulanabilir alternatif olduğuna vurgu yaptı.

Dolardaki artışa son müdahaleyi ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğinin açıklanması yaptı.

Art arda atılan bu üç adım doları 10 kuruş geriletmeyi başardı. Dolar şu an 4.40 TL  bandında hareket ediyor.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

‘’Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacak.’’

SÜRPRİZ ZİYARET

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ayrıca tolpantıya Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da teşrif edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da AK Parti Genel Merkezi'ne gelip toplantıya dahil olacağı gelen bilgiler arasında.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal