Tarım Bakanı Fakıbaba İsrail'e: 'Yapsak Ne Olur Yapmasak Ne Olur'

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tel Aviv’in Türkiye'den ithalatını durdurmasının makro açıdan ülkemiz için bir mana ifade etmediğini elzem bir olay olmadığını ifade etti.

16.05.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-13:04)

Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"YAPSAK NE OLUR YAPMASAK NE OLUR"

Bakan Fakıbaba ‘’İthalatı durdurmaları bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bizim gibi büyük bir ülke İsrail gibi küçük bir ülkeye ihracat yapsak ne olur yapmasak ne olur. Bizim ihracat miktarımız 17 milyar dolar. Bizim oysa İsrail’e ihraç ettiğimiz toplam mal miktarı 270 milyon dolar. Bu bizi hiç rahatsız etmez. Hatta ve hatta şu ortamda onların durdurması ve bizim göndermemiz de bakanlık olarak da gayet uygun bir olaydır’’ diye konuştu.

KÜÇÜK BİR ÜLKENİN İHRACATINA İHTİYACIMIZ YOK

Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanı Fakıbaba, ‘’Daha önceden “ihracatı ben durdurdum” deseydim daha mutlu olurdum. 8 milyonluk küçük bir ülkenin ihracatına ihtiyacımız yoktur. İhraç ettiğimiz domates var, tütün ürünleri var, şeker mamulleri var, bisküvi var. Buna benzer ürünler var. Biz bunları başka ülkelere zaten ihraç ediyoruz. Çok önemli bir olay değil. Bunlar kendilerini bir şey zannediyorlar. 8 milyonluk bir ülke zannediyor ki ABD her zaman bu bölgede olacak. Bizim Yahudi vatandaşlarımız var büyük saygı duyuyorum. Onlar bizim vatandaşlarımız. İsrail hükümeti gibi davranmamız mümkün değildir. Bunlar gerçekten terörist insanlar. Yeni bir kavga başlattılar ama bu kavganın zararlısı İsrail olacak ABD olacak’’ diyerek İsrail’i yerden yere vurdu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal