Dolar 5 Liraya Dayandı

Dolar bugün tarihi zirvesini görerek 4,97 lira seviyesine kadar çıktı. Sonrasında biraz rahatlayan dolar 4,85 seviyesine kadar düştü.

12.07.2018-10:05 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-09:57) Dolar 5 Liraya Dayandı

Dolarda meydana gelen hareketlilik sürüyor. Dün öğleden sonra ABD- Çin arasında yükselen gerilimin sebebiyle gelişmekte olan para birimlerine dönük atakla yönünü aşağı döndüren Türk Lirası, bir darbe de Asya piyasalarından aldı. Gece yarısı sığ piyasalarda meydana gelen satış eğilimi doların TL karşısında 4.9743 TL düzeyine dek yükselmesine sebep oldu. Analistler düşüşle alakalı kesin bir şey söyleyemezken, Japon küçük yatırımcılardan 'zarar-kes' satışları gelmiş olabileceğini söylediler.

"DÜN GÜÇLÜ SATIŞLAR TL'Yİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Bloomberg'e açıklamalar yapan Ueda Harlow'un döviz analistlerinden Naoto Ono, "Türk Lirası'na dün güçlü satışlar geldi ve bu satış havası Asya seansına taşındı. Bir olasılık, Japon küçük yatırımcıların Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşünün sonrasında zararlarını kesmek için satışa geçmeleri olabilir" dedi.

Bu sabaha bakıldığı zaman piyasa geceye oranla daha sakin görünüyor. Açılış 4.90 TL düzeyinin altında olurken, dolar önce 4.88 TL düzeyine, sonrasında da 4.85'e düştü. Euro da 5.67 TL düzeyinde.

Dolar dün serbest piyasada 4.7770 TL düzeyinden günü bitirmişti.

"BUNUN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEKSİNİZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün dövizdeki artışla alakalı yaptığı açıklamada, "Birileri bu işi tırmandırmaya uğraşsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin söylüyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız tabiki ne lazımsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. İlerleyen dönemde inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, yanızca devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da lazım olduğu zaman taşın altına eline sokacaktır" ifadesini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal