Dev Firma 400 Uçak İçin Airbus Ve Boeing İle Görüşüyor!

Uçak leasing işinde dünyanın en büyüklerinden biri olarak gösterilen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Dubai Aerospace Enterprise (DAE) tam 400 ticari yolcu uçağı alma konusunda Airbus ve Boeing ile görüşüyor.

28.05.2018-12:39 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-12:32) Dev Firma 400 Uçak İçin Airbus Ve Boeing İle Görüşüyor!

Devlet kuruluşu olan DAE, 400 adetlik alım hususunda tercihini tek koridorlu jetlerden yana kullanırken, ağırlık Airbus A320 ailesi ve Boeing 737 Max serisi öne çıkıyor. Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre sipariş iki şirket arasında bölüştürülebilir.

400 uçaklık alımın maddi büyüklüğü liste fiyatı üzerinden hesaplandığında 40 milyar doların üzerine çıkabilir ancak bu denli büyük alımlarda üreticilerin özel fiyatlar verdiği biliniyor.

DAE CEO’su Firoz Tarapore ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada henüz tatmin edici bir fiyat alamadıklarını belirtti.

Ayrıca Fransa merkezli Airbus ve ile ABD'li Boeing'in teslim edilmeyi bekleyen yüklü siparişlerden dolayı siparişte problemler oluşabileceği ve DAE'nin siparişi olan bir başka leasing şirketini satın alarak bu yolla genişleme yaratabileceği de "mantıklı bir alternatif" olarak yorumlandı.

DAE, geçmişte İrlandalı AWAS'ı satın alarak portfolyosunu üçe katlayarak 400 uçağa yükseltmiş ve 14 milyar dolar değerindeki filosuyla dünyada ilk 10 sırada yer almıştı. DAE, dünya genelinde 57 ülkede 117 hava yolu firmasıyla iş birliği yapıyor.

Habertürk

Son DakikaEkonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal