Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticareti Altın Endeksli Yaparsak İşimiz Kolaylaşır

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV yayınında ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Ticaretimizi altın endeksli yaparsak işimiz kolaylaşır" dedi.

21.04.2018-22:15 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-22:09) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticareti Altın Endeksli Yaparsak İşimiz Kolaylaşır

NTV ekranlarında yayınlanan Siyasi İşler Özel programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kurundaki yükselişle alakalı "Altına endeksli olursak işimiz daha kolaylaşır" dedi.

"ALTIN ENDEKSLİ YAPARSAK İŞİMİZ KOLAYLAŞIR"

Her şeyden önce bu kur konusuna gireyim. Ben yerli ve milli parayı önemsiyorum. Hükümetler arası anlaşmalarla ne kadar kuvvetlendirirsek paramızı muhafaza etmiş olacağız. Bu husuta ikinci boyut. Altına endeksli olursak işimiz daha kolaylaşır. Diyelim ki İran ile ticaretimiz var. TL karşılığında alışveriş olmalı. Türkiye İran'a gittiğinde TL ile alışveriş olmalı. Bunu tabii diğer devletlerle yapmamız mümkün en ideali altını devreye almak.

"FAİZ GEZİ OLAYLARINDA ÇİFT HANEYE ÇIKTI"

Faiz ne kadar artarsa enflasyon o kadar artacaktır. Biz bunu makama geldiğimizde gördük. Biz faizi düşürdükçe enflasyon azaldı. Gezi olayları olduğu sırada faiz çift haneliye o dönemde yükseldi. Biz faizi düşürdüğümüz andan itibaren enflasyon da azalacaktır başkanlık bunu sağlayacaktır. Kur konusunda önemli olan yerli ve milli paramızdır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal