Bakan Albayrak: Bankaların Aldığı Ücret ve Komisyonlara Standart Getirildi

Bakan Albayrak, bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili şikayetlerin olduğunu vurgulayarak, "Merkez Bankası ve BDDK, buna standart getirdi." açıklamasını yaptı.

10.02.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-09:48) Bakan Albayrak: Bankaların Aldığı Ücret ve Komisyonlara Standart Getirildi

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, kredili mevduat hesaplarından kullandırılan krediler ile kredi kartlarından nakit avans kullanılması durumunda alınan ücret, avans tutarının yüzde birini geçemeyecek.

Bin liranın altında EFT işlemini mobil ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirenler 1 lira, ATM'lerden yapanlar 2 lira, diğer kanallardan yapanlar ise en fazla 5 lira ödeyecek.

Bu tutar bin lira ile 50 bin lira arasındaysa aynı işlemler için tutar 2 lira ile 10 lira arasında olacak.

Normal saatler haricinde gerçekleeşen EFT'lerde ücret yüzde elli yükselecek. Havale ücretleri ise EFT ücretlerinin yarısı olarak uygulanacak.

BAKAN ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), işlem maliyetlerinin düşürülmesi için finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonlarını yeniden düzenlemesine yönelik bir açıklama yaptı.

Berat Albayrak, bankaların aldığı ücret ve komisyonlara yönelik birtakım şikayetlerin olduğuna işaret ederek, "Merkez Bankası ve BDDK, buna standart getirdi." dedi.

Bakan Albayrak, konuya yönelik şunları söyledi:

"Ticari müşteriler için ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400'den 51'e, finansal tüketiciler için 20'den 16'ya indirildi. Ücret ve komisyonlardaki sınırlamalarla vatandaşlarımızın ve özellikle ticari işlem yapanların maliyetlerinde büyük düşüş sağlandı."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal