Elazığ ve Malatya'daki Esnafa 50 Bin Liraya Kadar Faizsiz Kredi İmkanı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Malatya'da ve Elazığ'da bu depremden hasar, zarar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını bir yıl süreyle hem ana parasını hem faizini TESKOMB ödeyecek." dedi.

08.02.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-13:56)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ ve Malatya'daki deprem mağdurlarına 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Elazığ Valiliğinde gerçekleşen basın toplantısında, 24 Ocak'taki deprem sebebiyle acı can kayıplarının olduğunu, millet olarak bunu yüreklerinde hissettiklerini, arkasından Van'da çığ felaketinde 41 vatandaşı yitirdiklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak geniş katılımla kentte olduklarını bildiren Pekcan, burada genel olarak esnaf ve ticaret erbabının dilek, istek ve ihtiyaçlarını dinleyeceklerini belirtti.

Mümkün olan çözümleri üretmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Pekcan, hemen ilk günden esnafa nasıl yardım edebileceklerine yönelik bir çalışmada bulunduklarını dile getirdi.

Bakan Pekcan, bu konuya yönelik şu cümlelere yer verdi:

"Malatya'da ve Elazığ'da bu depremden hasar, zarar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını bir yıl süreyle hem ana parasını hem faizini Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ödeyecek. Yani ötelemek değil, bir yıllık kredi ana borcunu ve faizini üstleniyoruz. Bunun dışında ikinci bir çalışma daha yaptık. Bütün esnaflara nasıl yardımcı olabiliriz diye. Hem Elazığ hem de Malatya'daki esnafımız, talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister TESKOMB ister Halk Bankası üzerinden alabilecekler. Pazartesi gününden itibaren de başvurularını yapıp, kredilerini kullanabilirler."

Devlet ve hükümet olarak bütün Elazığ ve Malatyalı vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Pekcan, "Dayanışma içinde, bugüne kadar nasıl bir güç ve el birliği yaptıysak milletçe bundan sonra da hep beraber yapacağız." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal