Alınan Önlemler Sonuç Verdi! Türkiye'nin Puanı Düşüyor

Türkiye'ye karşı uygulanan ekonomik savaşla birlikte 574 baz puana kadar yükselen Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi (CDS) alınan önlemlerin ardından 380 baz puana kadar düştü.

02.10.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-12:04) Alınan Önlemler Sonuç Verdi! Türkiye'nin Puanı Düşüyor

Kredi Risk Pirimi yani Credit Default Swap'a (CDS) Türkçe adı ise "Batık Borçlar İçin Sigorta Primi” veya “Kredi İflas Takası Primi” olarak bilinmektedir. Kısacası ülke CDS’leri ülkenin dış piyasalarda sattığı tahvillerin ve bonoların ana paralarının veya faizlerinin, ülkenin güç duruma düşmesi sebei ile ödenememe durumudur.

CDS uluslararası piyasaların ülkeye bakışını göstermektedir. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye karşı tavrını belirten kritik göstergelerden biri olarak bilinmektedir.

ABD'li ajan Brunson bahanesiyle Türkiye'ye karşı uygulanan ekonomik savaş ve dolar kurundaki ani çıkışla birlikte Türkiye'nin CDS'leri riskli olan 500 puan bandına yükselerek 574 seviyelerine çıkmıştı.

TÜRKİYE CDS'LERDE DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ifade ettiği Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve kamu tasarrufları, Merkez Bankası'nın kararlı uygulamaları ve BDDK'nın düzenlemelerinin ardından Türkiye'nin CDS'leri 380 dolaylarınakadar düştü. Bu inişin ilerleyen günlerde de kademeli olarak devam emesi öngörülüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal