Ünlü İnşaat Şirketi Konkordato İstedi!

İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden birisi olan Ceylan İnşaat, yaşadığı maddi sıkıntılardan kurtulamayınca konkordato talep etti.

02.10.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-10:59) Ünlü İnşaat Şirketi Konkordato İstedi!

İnşaat piysasının önde gelen şirketlerinden Ceylan İnşaat, yaşadığı mali krizi aşamayınca konkordato isteği yaptı. Hacizlere karşı koruma isteyen firmanın konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı verilirken üç kişilik komiser heyeti atanması kararı alındı.

40 YILA AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTERİYOR

40 seneye yakın zamanda birçok projeyi bitiren Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited), yaşadığı mali krizden çıkamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato isteği yaptı.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

Mahkeme, yapılan başvuru ardından firmaya dönük 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla beraber, firma faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan'ı konkordato komiseri olarak atandı.

HIRDAVATÇILAR ÇARŞISI'NDA BAŞLADI

İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Ceylan İnşaat'ın temeli 80'li senelerin başında Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı'nda atıldı. Muammer Ceylan'ın açtığı firma 90'lı senelerin ortasında inşaat sektörüne girdi.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların tekrar yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzenlenerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzenlenmesini hedefleyen, alacaklıların da belirli bir tenzilatla yada vadede alacağına kavuşmasına imkan tanıyan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar bakımından bağlayıcı duruma gelen bir anlaşma olarak nitelendiriliyor. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını vermesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal