Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk: 55 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 55 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı

18.06.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-12:09)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2’si kanser olmak üzere 55 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 39’unun yerli üretim olduğunu da aktardı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi web sitesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hakkında yeni düzenlemelerin yayınlandığını açıkladı.

“GERİ ÖDEME LİSTESİNDEKİ TOPLAM İLAÇ SAYISI 8 BİN 554 OLDU”  

Yeni düzenleme ile beraber toplamda 8 bin 554 ilacın geri ödeme listesinde bulunduğunu aktaran Zehra Zümrüt Selçuk, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle beraber bedeli ödenen yurtiçi ilaç sayısı 8 bin 173’e ulaştı.”  ifadesinde bulundu. 

2018 sensinde 70’i kanser olmak üzere 570, 2019 senesinde da 34’ü kanser olmak üzere 268 ilaca doğrudan erişim fırsatı doğduğunu belirten Bakan Selçuk, “Kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçlardan 626’sı yurtiçi, 70’i yurtdışı olmak üzere toplamda 696 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından geri ödeme kapsamına alınmıştır.” yorumunda bulundu.

Vatandaşların ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli eczanelerden alabileceklerini söyleyen Bakan Selçuk, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim. Geri ödeme listesine eklediğimiz ilaçlar başta küresel grip salgını, bağışıklık, mantar, ağrı, göz tedavilerinde kullanılmaktadır. Bu ilaçların tam listesine https://www.sgk.gov.tr adresinden ulaşılabilir.'' ifadesinde bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal