Köprü Cezaları Eylül Ayında İade Edilecek

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yapanlara uygulanan para cezalarının iadesi için 2 Eylül'e kadar alakalı birimlere başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu iadeler 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilecek

18.06.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-10:32)

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Tahsilat Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra yürürlüğe girdi.

Tebliğde, torba kanunda yer alan köprülerden kaçak geçiş yapanlar hakkındaki düzenlemenin uygulama usul ve esasları yer aldı.

Bu doğrultuda, 1 Ocak-12 Haziran 2019 döneminde araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına karşın  15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçenlere idari para cezaları uygulanmayacak, verilenler tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatı yapılmayacak. Kişilerden tahsil edilen idari para cezası tutarları geri iade edilecek.

Yargılama ve takip giderleri taraflar üzerinde bırakılacak ve vekalet ücreti talep edilmeyecek.

BAŞVURU VE İADELER EYLÜL AYINDA YAPILACAK 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından cezalara ilişkin idari yaptırım kararı verilmeyecek. Düzenlenmiş idari yaptırım kararları da tebliğ edilmeyecek. Kesinleşmiş ve ödenmemiş idari para cezaları takip için vergi dairelerine aktarılmayacak.

Kaçak geçişlere kesilen cezaların iadesi, tahsil edilen yere göre gerçekleşecek. Cezaların iadesi için 2 Eylül'e kadar alakalı birimlere başvuru yapılması bekleniyor. İadeler ise 30 Eylül'e kadar yapılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal