Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elektrik Desteği Ödemesinin 1 Mart'ta Başlayacağını Bildirdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 22 bin hanenin faydalanacağı elektrik desteği uygulamasının 1 Mart tarihinden itibaren başlayacağını ifade etti.

28.02.2019-08:51 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-08:52) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elektrik Desteği Ödemesinin 1 Mart'ta Başlayacağını Bildirdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 22 bin hanenin faydalanacağı elektrik desteği uygulamasının 1 Mart tarihinden itibaren başlayacağını ifade etti.

ÖDEMELER PTT İLE YAPILACAK

Destek miktarının evde yaşayan kişi rakamına göre 40.31 ila 80.63 TL arasında farklılık göstereceğini belirten Bakan Selçuk, yapılacak ödemelerin belirlenen kişilere düzenli olarak PTT aracılığı ile yatırılacağını açıkladı.

Uygulamaya göre; 1-2 kişi 75 kilovatsaat, 3 kişi 100 kilovatsaat, 4 kişi 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovatsaat elektrik desteği sağlanmış olacak.

Bakan Selçuk, elektrik desteği ödemesi faaliyetlerine katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

'VATANDAŞLARIMIZIN SEVİNÇLERİNİ GÖRMEK HER ŞEYE DEĞER'

Zehra Zümrüt Selçuk, konu ile alakalı olarak, 'Bakanlık olarak sosyal yardımlar konusunda ciddi bir mesai harcıyor, aktif hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yardımlar ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin, vatandaşlarımızın her anlamda her zaman yanında olmaya, elinden tutmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sevinçlerini görmek, yüzlerini güldürmek her şeye değer' açıklamalarında bulundu.

Bakan Selçuk, elektrik desteğinin ihtiyaç sahibi kişilere hayırlı olmasını diledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal