10 Milyon Vatandaş Devletten Elektrik Faturası Desteği Alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği elektrik desteği ile ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, 10 milyon vatandaşın destekten faydalanacağını açıkladı.

21.01.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-12:46) 10 Milyon Vatandaş Devletten Elektrik Faturası Desteği Alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu düzenli sosyal destek alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate dek elektrik tüketimini devletin karşılamasına dönük düzenlemeden 10 milyon varandaşın faydalanacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, düzenli sosyal destek alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik desteğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle uzun süredir üstünde çalıştıkları bir mesele olduğunu ifade etti. Konuyla alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı birimlerinin bakanlar seviyesinde toplandığını söyleyen Dönmez, şöyle söyledi:

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

"Sayın Cumhurbaşkanımız da grup toplantısında destekten 150 kilovatsaate dek insanlarımızın faydalanacağını ifade etti. Üç bakanlığımızın birimleri bir araya geldi ve şu an gruplama çalışması gerçekleştiriliyor. Hane halkı sayısı 2 yada daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve üstü yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği planlaması gerçekleştiriliyor. Desteklerin ne zaman başlayacağı meselesi ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile alakalı. Çünkü ilgili bakanlığın bir program ve düzenleme yapması lazım. Bildiğim kadarıyla orada da süreç hızlı devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu desteklerin nasıl bir sistemle dağıtılacağını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız duyuracak. Hayırlı olsun."

Bakan Dönmez, çalışmaların hızla sürdüünü ifade ederek, "2,5 milyon hane, 10 milyon vatandaşımız inşallah bundan faydalanacak." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal