Kayınbabasının Cenazesine Gitmedi, 12 Bin Lira Tazminat Cezası Aldı

Gaziantep'te bir çift şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanmak için mahkemeye başvurdu. Çifti boşayan mahkeme, eşinin babasının cenazesine gitmediği için de kadına 12 bin lira tazminat cezası verdi.

21.01.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-12:29) Kayınbabasının Cenazesine Gitmedi, 12 Bin Lira Tazminat Cezası Aldı

Gaziantep'te bir çiftin şiddetli geçimsizlik sebebiyle açtığı davada mahkeme, kadının, ölen kayınbabasının cenazesine katılmamasını boşanma sebebi sayarak, kusurundan sebeple de eşine 12 bin lira maddi ve manevi tazminat vermesine karar verdi.

Gaziantep 6. Aile Mahkemesi'nin kararında, Ali Y.'nin 2016 senesinde evlendiği eşinden şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmak istediği için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurduğu, ilerleyen dönemde iki tarafın da maddi ve manevi tazminat isteklerinin olduğu bildirildi.

Tarafların birbirini suçladığı kaydedilen kararda, Aslı Y.'nin, eşi Ali Y.'nin eve bakmadığı, şahsi ve maddi ihtiyaçlarını karşılamadığı dğorultusundaki iddialarına karşın, bütün dosya çerçevesinde bunların gerçeği yansıtmadığı, Ali Y.'nin üzerine düşen görevleri yerine getirdiği bildirildi.

Aslı Y.'nin ise eşini başkalarıyla karşılaştırdığı ve maddi isteklerde bulunarak tartışmalar çıkarttığı söylenen kararda, kadının, davranışlarıyla evlilik birliğinin kendisine verdiği sevgi, saygı ve anlayış sorumlulukarını ihlal ettiği ifade edildi.

Aslı Y.'nin, annesinin evine gittiği ve eşinin kendisini arayıp eve davet etmesine karşın bir daha dönmediği, bu esnada Ali Y.'nin babasının öldüğü bildirilen kararda, "Aslı Y.'nin, kayınbabasının taziye evine gitmeyerek, bir telefon bile etmeyerek, eşini en zor gününde tek başına bırakarak, geçimsizliğin doğmasında tam kusurlu olduğu, buna karşılık Ali Y.'nin iddialarla alakalı bir kusurunun olmadığı anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Çiftin, evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanmalarına karar veren mahkeme, Aslı Y.'nin, kusurlu olduğu ve kişilik haklarını zedelediği sebebi ile Ali Y'ye 5 bin lira maddi, 7 bin lira da manevi tazminat vermesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal