Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını hesaplamak amacı ile her ay gerçekleştirilen 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Kasım ayı sonuçları belli oldu.

27.11.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-15:10)

Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını hesaplamak amacı ile her ay gerçekleştirilen 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Kasım ayı sonuçları belli oldu. Araştırmaya göre, bu ay dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden 'açlık sınırı' bin 943 lira olarak hesaplandı. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen 'yoksulluk sınırı' ise 6 bin 328 lira olarak açıklandı.

ÇALIŞANLARIN GELİRLERİ AÇLIK SINIRINI KARŞILAMAKTAN UZAK

Ankara'da ikamet eden dört kişilik bir ailenin 'gıda için' yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,22 oranında yükseldi. Senenin 11 ayında fiyatlardaki yükseliş yüzde 20,81 oranına çıktı. Gıda enflasyonunda 12 ay itibarıyla artış yüzde 23,94 olarak belirlendi. Araştırmada, fiyatların yükselmesi karşısında başta asgari ücret olmak üzere çalışanların kazançlarının yetersiz olduğu ve mevcut asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin asgari aylık gıda harcaması olan açlık sınırını bile karşılamaktan uzak kaldığı tespitleride değerlendirildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal