Bakan Açıkladı; Milyonlarca Liralık Destek Yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamada, '2 bin 545 işletmeye 734 milyon liralık kaynak sağlanacak' ifadelerini kullandı.

27.11.2018-11:37 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-13:16)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ Gelişim Destek Programı'nın (KOBİGEL) sonuçlarını duyurdu. KOSGEB desteklerinde yüksek teknoloji üretilmesine ilişkin bir dönüşüm meydana geleceğini ifade eden Bakan Varank, sözlerine şu şekilde devam etti:

'KOBİGEL Programı sayesinde 2 bin 545 işletmeye 734 milyon TL'lik kaynak sağlanacak. Bu kaynakla 1,5 milyar TL'lik proje yatırım hacmi oluşturmayı planlıyoruz. Bu şekilde 6 bin 55 yeni personel istihdam edilmesi hedefleniyor. KOSGEB destekleri, yakında ilan edeceğimiz Uçtan Uca Yerlileşme Programı çerçevesinde cari açığı azaltacak yüksek teknolojili stratejik ürünlerin geliştirilmesi için daha etkin kullanılacak.'

BİR MİLYON TL'YE VARAN DESTEK

Program için 4 bin 512 proje başvurusu alındığını belirten Varank, 'Değerlendirmeler neticesinde 2 bin 545 işletme destek almaya hak kazandı. Baraj puanını geçen tüm işletmelerin destek kapsamına alınabilmesi için program bütçesi 734,2 milyon TL'ye çıkarıldı. Proje başına destek üst limiti; 300 Bin TL geri ödemesiz, 700 Bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 1 Milyon TL olarak belirlendi. KOSGEB, ayrıca uygun göreceği gider üzerinden hesaplanacak yüzde 30'luk bir tutarı, teminat karşılığı olarak "erken ödeme" adı altında, harcama yapılmadan önce ödeyebilecek' şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal