2008 Yılından İtibaren İşlem Yapılmayan Hesaplar Hazine'ye Devredilecek

TMSF yaptığı açıklama ile vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada 2008 yılından itibaren hareket görülmeyen hesaplardaki paraların 15 Haziran'a kadar işlem yapılmaması durumunda Hazine'ye devredileceği bildirildi.

18.02.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-16:41) 2008 Yılından İtibaren İşlem Yapılmayan Hesaplar Hazine'ye Devredilecek

Bankalarda 2008 senesinden itibaren hareket görmeyen hesaplara ait listeler paylaşıldı. Listeler Mayıs sonuna dek sorgulanacak, 15 Haziran'a dek işlem yapılmayan hesaplar zaman aşımına uğrayacak.

TMSF'den yayınlanan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on sene içerisinde aranmayanlar zaman aşımına tabi olduğu anımsatıldı.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"15 HAZİRAN'A KADAR BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR"

"Söz hususu maddenin uygulanması ile alakalı yayımlanan yönetmeliğin 8'inci maddesi uyarınca zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından itibaren bankaların kendi internet sayfalarında ve konsolide edilmiş olarak da TMSF ile Kuruluş Birliklerinin internet sayfalarında (Türkiye Bankalar Birliği https://www.tbb.org.tr/tr , Türkiye Katılım Bankaları Birliği https://www.tkbb.org.tr ) Mayıs ayının sonuna dek yayınlanmaktadır.

Bu çerçevede, 2008 senesinden itibaren hareket görmeyen hesaplara ait listeler https://www.tmsf.org.tr ana sayfasında yer alan 'zaman aşımı sorgusu' kısmından, Kuruluş Birlikleri ve bankaların internet sayfalarından Mayıs ayı sonuna dek sorgulanabilir.

Listede adı olan hak sahiplerinin, hesaplarıyla alakalı işlem yapmak için Haziran ayının 15'ine dek alakalı banka şubeleri ya da Genel Müdürlüklerine başvurmaları lazımdır. Bu tarihe dek işlem yapılmayan hesaplar zaman aşımına uğraması sebebiyle Fona gelir kaydedilecektir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal