Ekonomi dünyası bu habere kilitlendi: Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faiz kararı ne olacak?

Ekonomi dünyasının merakla beklediği Para Politikası Kurulu’nun toplantısından çıkacak faiz kararı gündemi meşgul ediyor. Toplantının ne zaman yapılacağı da araştırma konuları arasında yer alıyor. Peki Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faiz kararı ne olacak? Soruların yanıtı haberimizde...

14.08.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 14.08.2022-16:37)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayında geçerli olacak faizi yakında kamuoyu ile paylaşacak. Aylardır faizi yükseltmeme politikasına devam eden Merkez Bankası’nın Ağustos ayı faiz kararının ne türde olacağı sorusu milyonlarca vatandaşın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararı, Para Politikası Kurulu’nun toplantısının ardından açıklanacak. Peki Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faiz kararı ne olacak? 

Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun toplantı takviminde yer alan bilgilere göre Ağustos ayının faiz toplantısı 18 Ağustos 2022 Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı ise öğleden sonra saat 14.00’te açıklanacak. 

TCMB faiz kararı

2022 TCMB faiz kararı ne olacak? 

Yaklaşık 7 aydır faizi yüzde 14’te sabit tutan Merkez Bankası’nın Ağustos ayında ne gibi bir faiz kararı alacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında faiz konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." sözleriyle faizi yükseltmeyeceği yönündeki tavrına devam etmişti. 

Merkez Bankası’nın Ağustos ayı faiz kararının da geride kalan 7 ayda olduğu gibi yüzde 14’te sabit tutacak şekilde olması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal