Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ay engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen evde bakım maaşının ne zaman yatacağı sorusu merak ediliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi...

14.08.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 14.08.2022-16:19)

Ekonomik olarak ihtiyaç sahibi ve engelli olan vatandaşlara verilen evde bakım maaşı, her ay vatandaşlara ödenmeye devam ediyor. Genellikle her ayın 15. günü ile 31. günü arasında hesaplarda olan evde bakım maaşının tam tarihini öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı yatan iller listesine 15 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren erişim sağlanabilecek. 

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını takip etmeyen vatandaşlar dilerlerse ‘’BAKIYE’’ yazıp 4747’ye SMS atarak sorgulama yapabilir, dilerlerse de E-Devlet’e T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaparak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

evde bakım maaşı

2022 evde bakım maaşı ne kadar?

Temmuz ayının başında asgari ücrete zam yapılmasıyla beraber yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da netleşti. Buna göre zamdan önce 2706 TL olan evde bakım maaşı 3340 TL’ye yükseltildi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal