Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı Yenileniyor

Edirne'deki Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Kervansarayın dış dükkanlarındaki restorasyonun bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

15.05.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-14:37) Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı Yenileniyor
Yerleştirme düzeni bakımından Osmanlı kervansaray mimarisi içinde farklı bir tipe sahip olan Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Edirne'de I. Ahmed’in emriyle Başdefterdar Ekmekçizade Ahmed Paşa tarafından inşa ettirilen tarihi yapıda bakım onarım çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Coronavirüs salgınına rağmen devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren şunları kaydetti:

"Kervansarayda develik bölümleri dediğimiz iki bölüm yer alıyor. Burada 2019 yılında sağ taraftaki salonda Devlet Tiyatroları Edirne Sahnesi açıldı. Diğer kısmın kütüphane ya da müze yapılmasıyla ilgili Kültür Bakanlığı nezdinde görüşmeler, temaslar devam ediyor. Kervansarayın hem içi hem de dış dükkanları 2020 yılı içerisinde restorasyon faaliyetleri tamamlanmış, kullanımına açılmış olacak."

İki şadırvanı ve tabhanesi bulunan ve Büyükçekmece’deki Kanûnî Sultan Süleyman’ın kervansarayı ile yakın bir benzerlik gösteren Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nın 9 beyit 5 satırdan oluşan bir mermer kitabesi de bulunuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal