1700 Yıllık Julien Sütunu Üzerine Leylek Yuvası Yerleştirildi

Roma İmparatoru Julien'ın Ankara'ya ziyareti onuruna yaklaşık 1700 yıl önce dikilen 15 metre yüksekliğindeki Julien Sütunu üzerinde leylekler için yuva yerleştirildi.

15.05.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-14:23) 1700 Yıllık Julien Sütunu Üzerine Leylek Yuvası Yerleştirildi
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara'nın simgesine dönüşen leylek yuvasını yeniden leyleklerle buluşturmak için harekete geçti.

Üniversite, leyleklerin yeniden gelişlerini sağlamak amacıyla hazırladığı yuvayı, Roma İmparatoru Julien'ın Ankara'ya ziyareti onuruna yaklaşık 1700 yıl önce dikilen 15 metre yüksekliğindeki Julien Sütunu'nun üstüne yerleştirdi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan başkentin yaptıkları çalışmayı şöyle anlattı:

"Uzman arkadaşlarımızla oturduk. Veterinerlerimiz 'Leyleklerden birinin eşi öldüğü için veya yuva bozulduğu için gelmemiş olabilirler ama o önceki leylekler hayatta değilse bile mutlaka yeni leylekler gelir burayı yuva edinirler' dediler. Biz de buradaki tarihi mekanlar canlanırken, Ankara'nın simgesi olan sütunun üstündeki leylek yuvasıyla da o eski günlerine kavuşmasını arzu ettik. Bunun için bu yuvayı yeniden hayata geçirdik. Leyleğimizi dört gözle bekliyoruz. Arzu ediyoruz ki göç sezonlarında burayı bir konak, bir menzil olarak kullansınlar ve buraya geldiklerinde de Ankara'mızın güzelliğine güzellik katsınlar."

Ankara'da doğal yaşamın yerleştiği bir hayat biçimi istediklerini belirten Rektör Arıcan, "Yaşayabilme imkanı olan diğer canlıların da kendi mekanlarımızda var olmasını istiyoruz, arzu ediyoruz" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal