Ekmek fiyatlarına şok zam! Onay beklemeden etikete yansıtıldı

Geçen aylarda ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından bugün o zamlara bir yenisi daha eklendi. Ekmeğe gelecek olan zam onayı beklenmeden bugün ekmeklere yapılan zammı fiyatlara yansıtanların fırıncılar olduğu belirtildi. Peki ekmek fiyatları ne kadar oldu? Ekmeğe ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

24.05.2022-20:30 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-20:30) Ekmek fiyatlarına şok zam! Onay beklemeden etikete yansıtıldı

Fırıncılar, ekmek maliyetlerinin arttığını belirterek ekmeğe zam yapılmasını istedi. Geçtiğimiz aylarda ekmeğe yapılan zamların ardından bugün de ekmek fiyatlarına gelecek olan zammın onaylanmasını beklemeden ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Gelecek olan zammı beklemeden fırıncıların ekmeğe zam yaptığı belirtildi.

Fırıncıların ekmek fiyatlarına zam talep etmesi üzerine daha bu talebe yanıt gelmeden fırıncılar ekmeğe zam yaptı. Öyle ki bazı ilçelerde ekmek fiyatları 5 TL'ye kadar çıktı.

6 kere zam geldi

İstanbul’da son 6 ayda ekmeğe 3 kere zam geldi. Bugünde geçen aylarda yaşandığı gibi resmileşmeden ekmeğe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Geçen ayda fırıncıların ekmeğe %16,6 oranında zam talep etmeleri Mayıs ayının gündeminde yer almayınca bazı fırıncılarda resmi kararı beklemeden 3,5 TL’den satılan ekmeği 4 TL ya da 4,5 TL’den satmaya başladı.

ekmek fiyatlarına zam

Ekmek 4,5 TL’den satılmaya başladı

TO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle un fiyatlarında ciddi oranda bir artış yaşandığını ve artan enerji maliyetleri ile birlikte fırıncıların bu durumla artık baş edemediğini belirterek alınan son resmi zammın Şubat ayında alındığını hatırlattı. Ardından Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Demir, Şubat ayında yapılan zamla 210 gram ekmeğin fiyatının 3 TL'ye çıktığını; Nisan ayında ise meclise 210 gram ekmeğin 3,5 TL'ye çıkarılması talebinde bulunduklarını fakat gündeme alınmadığını dile getirdi. Bu taleplerinin, ilerleyen günlerde buğday hasadının başlaması ile beraber Haziran ayında meclisin gündeminde yer alabileceğini aktarırken bazı ilçelerdeki fırıncıların artan maliyetler sebebiyle resmi zammı beklemeden, cezaları da göze alarak son 10 gün içerinde ekmek fiyatlarını zamlı olarak satmaya başladıklarını söyledi. Üsküdar ve Beykoz’da ekmek fiyatlarının 4 TL, Beşiktaş ve Kadıköy’deyse 4,5 TL'den satılmaya başlandığını da belirterek konuşmasına son verdi. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal