Tema Vakfı nedir? Tema vakfı ne işe yarar? Tema Vakfı'nın görevleri ve sorumluluklar

Türkiye’de en büyük vakıflardan biri olarak bilinen TEMA Vakfı'nın ne iş il ilgilendiği ve görev ile sorumlulukları çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. TEMA Vakfı, özellikle ağaç kampanyalarına destek olmuş ve adını başka projelere de yazdırmıştır. Peki, Tema Vakfı nedir? Tema vakfı ne işe yarar? İşte, Tema Vakfı'nın görevleri ve sorumlulukları..

24.05.2022-20:05 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-20:05) Tema Vakfı nedir? Tema vakfı ne işe yarar? Tema Vakfı'nın görevleri ve sorumluluklar

Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı'nın kısaltması olan TEMA Vakfı, 1992 yılından beri faaliyet göstermektedir. Hayrettin Karaca ile Nihat Gökyiğit'in kurduğu vakıf gönüllülük esasına dayalı bir sistemle çalışır. Toplumun her kesiminden vatandaş vakfa üye olabilme hakkına sahiptir. Dışarıdan gelen tüm önerilere açık yönetimle ilerleyen TEMA Vakfı, daha çok toprak kurtarılsın diye her öneriye sıcak bakarak çalışmalar gerçekleştirir.

Siyasi alanda herhangi bir taraf olmayan TEMA Vakfı, parti mensupları ile birlikte toprak ve ekosistemle ilgili iş birliği yapmaya da açık bir görüşe sahiptir.

Tema Vakfı nedir

Tema Vakfı'nın görevleri ve sorumluluklar

Türkiye'nin toprak kaybına engel olmayı hedefleyen TEMA Vakfı, bu alanda yaptığı çalışmalarla insanları bilinçlendirir.

Türkiye’nin çöl olmasını engellemeyi görev haline getiren TEMA Vakfı, erozyon ile mücadelenin yanı sıra toprak ve ekosistemin ne kadar önemli olduğunu anlatma, kişileri bilinçlendirme alanlarında çalışır.

Hem doğayı hem de ormanları koruma seviyesini artırma şeklinde amaçlar edinen TEMA Vakfı, bu alanda birçok etkinlik ve organizasyonlar da gerçekleştirir. Toprağın değerinin artırılması ve barış içerisinde kullanılmasını sağlama alanında da çalışmaları olan TEMA Vakfı, kendisine yapılmış olan destekleri kabul eder ve grekli yerlere ulaşmasını sağlar.

Tema Vakfı nedir

TEMA Vakfı'na destekler nasıl yapılır?

Genç tema olarak vakfına gönüllü olarak hizmet etmekle birlikte isterseniz üye de olabilirsiniz. Toplumu bilinçlendirme alanında gerçekleştirilen faaliyetlere görevli olarak katılabilir ve gönüllü eğitmenlikle farklı seminerler verebilirsiniz. 

TEMA Vakfı'na ait web sitesi üzerinde vakfa bağış yapabilirsiniz. Sitenin içinde yer alan hesap numaralarına gerekli miktarı yatırarak TEMA Vakfı’na iletebilirsiniz. Kayıt sırasında yatırdığınız bedel vakfın giderlerine ve ağaç dikimleri için kullanılır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal