Ekmeğe zam mı geldi, ne kadar oldu? Güncel ekmek fiyatları ne kadar oldu? Ankara’da ekmek fiyatlarına zam geldi

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında ekmek fiyatlarından vatandaşlara kötü haber geldi. Ankara’da ekmek fiyatlarına yeni yıldan itibaren zam geldi. Peki Ekmeğe zam mı geldi, ne kadar oldu? Güncek ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

30.12.2023-12:52 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-12:52)

Ankara Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu, ekmeğe zam gelmesi gündemiyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantı sonucunda ekmeğe zam yapılması kararlaştırılırken zammın ne kadar olduğu ve ne zamandan itibaren geçerli olacağı merak ediliyor. Peki Ekmeğe zam mı geldi, ne kadar oldu? Güncel ekmek fiyatları ne kadar oldu?

Ankara’da ekmeğe zam geldi

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Ankara'da 1 Ocak’tan itibaren 210 gram ekmek 8 TL'den satılacağını” söyledi.

Alnıaçık, ekmeğin gramajının da 200 gramdan 210 grama çıkartıldığını belirtti. Un fiyatlarına da zam geldiğini söyleyen Gürsel Alnıaçık, “500 TL olan 50 kilogram un 650 TL’ye çıktı. 185 TL olan yaş maya ise 450 TL” oldu dedi.

Ekmeğe Zam

Ekmeğe ne zaman zam gelecek?

Ankara’daki yeni ekmek fiyatları tarifesinin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. 

Maliyet artışları zammı kaçınılmaz hale getirdi

Ankara Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar’ın yazılı açıklaması şöyle:

“Artan girdi maliyetlerinin komisyonda göz önüne alındığını belirterek, maliyetleri doğrudan etkileyen un, maya, elektrik, su, doğalgaz, motorin, işçilik ve kira gibi artan girdiler nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı ve bu nedenle ekmek fiyatında yeni düzenlemeye gidilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı. Pişmişi net 210 gram gelen normal ekmeğin 8 TL'den, pişmişi net 315 gram gelen normal ekmeğin 12 TL'den, pişmişi net 420 gram gelen normal ekmeğin 16 TL'den satışının uygulanmasına ilişkin Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, toplantıya katılan komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin onayına sunulmuş ve tarife oy birliğiyle kabul edilmiştir. Maliyet birimlerine gelen zamlar göz önüne alındığında ekmekte fiyat artışı kaçınılmaz olmuştur."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal