Ajda Pekkan kimdir, kaç yaşında ve çocuğu var mı? Ajda Pekkan aslen nereli, kaç çocuğu var? Ajda Pekkan’ın hayatı ve şarkıları

Türk pop müziğinin efsane sanatçılarından Ajda Pekkan’ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Kızılcık Şerbeti dizisine konuk olarak katılan Ajda Pekkan kimdir, kaç yaşında ve çocuğu var mı? Ajda Pekkan aslen nereli, kaç çocuğu var? İşte Ajda Pekkan’ın hayatı ve şarkıları…

30.12.2023-12:32 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-12:32)

Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisine konuk olarak katılan Ajda Pekkan’ın yer aldığı sahneler, izleyenler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi. Yıllara meydan okuyan tecrübeli pop sanatçısı, ilk dizi tecrübesini yaşarken Ajda Pekkan’ın hayatı ve kariyeri bu anların ardından internet üzerinden sorgulanmaya başladı. 

Ajda Pekkan kimdir?

Türk pop müziği sanatçısı Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Tam adı Ayşe Ajda Pekkan olan başarılı sanatçı, 1970’lerden bu yana Türk pop müziğinde ‘’Süperstar’’ lakabıyla anılmaktadır.

Müzik kariyerine 1960’lı yıllarda başlayan Pekkan, Los Çatikos grubuyla sahneye çıkarak ilk kez dikkatleri üzerine çekti. 1963 yılında Ses dergisi tarafından düzenlenen yarışmaya katılan Ajda Pekkan, burada birinci olarak profesyonel müzik kariyerinin ilk adımını attı.

1970'li yıllarda "O Benim Şarkım", "Sana Neler Edeceğim", "Hoşgör Sen", "Seni Unutmak İstiyorum" gibi hit şarkılarıyla büyük bir başarı elde etti. 1980'li yıllarda "Yakar Geçerim", "Yaz Yaz Yaz", "Son Verdim Kalbim", "Sevgilerimle" gibi şarkılarıyla Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri hâline gelen Ajda Pekkan, 1990'lı yıllarda "Arada Sırada", "Seni Seviyorum", "Bambaşka Biri", "Dünyayla Başım Dertte" gibi şarkılarıyla müzik dünyasında liderliğini sürdürdü. 2000'li yıllarda "Yalan", "Kırmızı", "Aşkımla Yandım", "Beni Böyle Sev" gibi şarkılarıyla müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Pekkan, günümüzde de Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor. 2023 yılında çıkardığı "Ajda" adlı albümüyle büyük bir başarı elde etti.

Ajda Pekkan

Ajda Pekkan hangi filmlerde ve dizilerde oynadı?

Müzik kariyeri dışında oyunculuk mesleğiyle de zaman zaman gündeme gelen Ajda Pekkan, 1963 yılında "Aşkımla Yandım" filmiyle sinemaya adım attı. 1970'li yıllarda "Seni Unutmak İstiyorum", "Affedersin", "Hoşgör Sen" gibi filmlerde rol aldı. 1980'li yıllarda "Seni Seviyorum", "Son Verdim Kalbim", "Sevgilerimle" gibi filmlerde rol aldı. 1990'lı yıllarda "Arada Sırada", "Seni Seviyorum", "Bambaşka Biri", "Dünyayla Başım Dertte" gibi filmlerde rol aldı. 2000'li yıllarda "Yalan", "Kırmızı", "Aşkımla Yandım", "Beni Böyle Sev" gibi filmlerde rol aldı.

Ajda Pekkan evlilikleri

Türk pop müziği sanatçısı Ajda Pekkan, 1973 yılında Coşkun Sapmaz, 1984-1990 yılları arasında Ali Bars ile evlenmiştir. Coşkun Sapmaz ile olan evliliği sadece 6 gün sürmüştür.

Ajda Pekkan’ın çocuğu var mı?

Ajda Pekkan, hayatında iki evlilik yaşamasına rağmen çocuk sahibi olamamıştır. Konu hakkında 2020 yılında verdiği bir röportajda, "Çocuğum olmadı. Kariyerime odaklanmak istediğim için, hamileliklerinden altısı kürtajla sonuçlandı." ifadelerini kullanmıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal