Ekim ayı enflasyonu açıklandı: 4 aylık zam oranı netleşti

TÜİK Ekim ayı enflasyon rakamları sabah saatlerinde açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla beraber memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Kesinleşen 4 aylık zam oranıyla maaşların ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

03.11.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 03.11.2022-17:01)

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisi, yıl başında yapılacak olan maaş zammına kilitlendi. Bugün sabah saatlerinde açıklanan TÜİK Ekim ayı enflasyon rakamlarıyla beraber memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Kesinleşen 4 aylık zam oranıyla maaşların ne kadar olacağı merak ediliyor. 

Ekim ayı enflasyonu açıklandı

Sabah gazetesinin haberine göre; Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Ekim ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 olarak gerçekleşti.

4 aylık zam oranı netleşti

Açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 10,84, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı 11,84 oldu.

4 aylık zam

Yıl sonu enflasyon tahminleri açıklandı

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekim ayında TÜFE'nin yüzde 3,54 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,88'den yüzde 73,12'ye geriledi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise yıl sonu enflasyon tahminin %65,2 olarak açıkladı. Merkez Bankası (TCMB) Ekim 2022 Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 67,78 oldu.

Öte yandan İTO'nun verilerine göre İstanbul'da yıllık bazda enflasyon perakende fiyatlarda yüzde 108,77, toptan fiyatlarda yüzde 104,21 oldu.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme ve enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yılda 2 defa enflasyon oranında zam alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal