Ehliyetini yenilemeyenler: Son tarih açıklandı! Bir kez daha uyarı geldi

2016 yılının başında ehliyetini alan kişiler için yeni bir uyarı yapıldı. Eski ehliyetini yenilememiş olanlar için son yenileme tarihi açıklandı. İşte detaylar...

18.08.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-11:58) Ehliyetini yenilemeyenler: Son tarih açıklandı! Bir kez daha uyarı geldi

1 Ocak 2016 tarihinden önce eski tip ehliyet alan kişileri ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Yıl sonuna kadar ehliyetlerini yenilemeleri gereken kişiler için eski ehliyetlerin yenilenebileceği son tarih açıkladı. Buna göre eski tip ehliyet sahipleri 31 Aralık 2022 tarihine kadar nüfus müdürlüklerine müracaat ederek 13 TL değerli kağıt bedeli ile 2 TL vakıf payı bedelini ödeyerek sürücü belgelerini yenileyebilecek. 

Son tarih açıklandı

Nüfus müdürlüklerinden randevu alarak ehliyetlerini yenilemeleri gerekenler eğer bu işlemi 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirmezse kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi gereği "Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak" fiilinden idari para cezası uygulanacak.

31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuru yapanlar 15 TL’lik değişim ücretinden yararlanamayacak. Söz konusu kişiler bunun yerine 2023 yılının güncel sürücü belgesi harcı, değerli kağıt bedeli ve vakıf bedelinin ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvuru yapabilecek.

Ehliyet yenileme

Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler neler?

Eski ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin ilk olarak nüfus müdürlüğüne randevu almaları gerekiyor. Daha sonra gerekli ücretin ödenmesinin ardından bazı belgelerin hazırlanması gerekiyor. İşte o belgeler:

- Nüfus cüzdanı

- Eski sürücü belgesi

- 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz

- Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal