Ehliyet Sınavında Kopya Çekeceklerdi, Kurdukları Düzenek Polisi Bile Şaşırttı!

Malatya ve Mersin'de yaşanan olayda kopyacılar üzerlerine kurdukları düzenekle ehliyet sınavında kopya çekeceklerdi, ancak polis tarafından yakalandılar.

25.10.2021-16:04 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-16:04)

Malatya'da yaşanan olayda ehliyet sınavına sesli ve görüntülü ev yapımı düzenekle girip kopya çekmeye çalışan 13 kişi yakalandı. Mersin'de ise ehliyet sınavına giren kişi, yaka düğmesi içerisine gizlenmiş kablosuz kulaklık, kamera ile yakalandı.

EV YAPIMI DÜZENEKLERLE KOPYA ÇEKECEKLERDİ

Malatya'da meydana gelen olayda ehliyet sınavına ev yapımı sesli ve görüntülü düzeneklerle girmek isteyen 13 kişi yakalandı. Kopyacıların kulağında halk arasında böcek olarak bilinen dinleme cihazı çıkarken, olayla ilgili 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 18'inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.

GÜVENLİK EKİPLERİ KOPYACILARI YAKALADI

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre,  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde özel bir sürücü kursunda gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavına katılacak sürücü adaylarının tamamının yabancı uyruklu olduğunu fark etti. Burada sınava girecek 5 kişinin ise daha önce kopyadan yakalandığı bilgisi üzerine güvenlik güçleri olay yerine kontrol amaçlı geldi. Kontroller esnasında 18 yabancı uyruklu ve 6 Türk vatandaşının araçlarında arama yapıldı. Arama sonrasında şahıslarında üstünü arayan polis ekipleri, şahısların kıyafetlerinin içine gizlenmiş kamera, kulaklık ve dinleme cihazları ele geçirdi. Gözaltına alınan kişilerin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

MERSİN'DE DE DURUM DEĞİŞMEDİ

Mersin'in Silifke ilçesinde gerçekleşen benzer operasyonlar sonucu sınava kopya cihazlarıyla girmek isteyen 38 yaşındaki M.M yakalandı. Üzerinden dinleme cihazları, kamera ve modem çıkan şahıs ÖSYM Kanununa Muhalefet Suçundan gözaltına alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal