Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? E-devlet MEB E-sınav sonucu sorgulama

Birçok vatandaş ehliyet almak istiyor. Ehliyet almak için gerekli olan şartları, sınavları merak etmekte ve araştırmaktadırlar. Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? E-sınav sorgulama nasıl yapılmaktadır? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

19.03.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-15:16) Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? E-devlet MEB E-sınav sonucu sorgulama

MEB tarafından hazırlanan ehliyet sınavına katılan adaylar sınav sonuçlarını merak etmektedirler. Ehliyet almak isteyen adaylar girdikleri ehliyet sınavı sonuçlarının nereden öğrenileceğini merak etmekte ve araştırmaktadırlar. 

2022 Ehliyet sınav sonuçları

Ehliyet sonuçları nasıl öğrenilir?

Ehliyet sınavına giren adaylar, ehliyet sınav sonuçlarını MEB e-sınav sonuç ekranından öğrenebilir. Adaylar T.C kimlik numarası ile güvenlik kodunu girerek sonuçlarına ulaşabilirler. E-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresinden sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. 

Ehliyet sınavı 2022

Her ayın 1-10 arası ehliyet başvuruları alınmaktadır. Ehliyet almak isteyen adaylar, kursun eğitim planına uygun şekilde eğitim alır. Teorik sınav tarihi belirlenir ve e-sınav merkezlerinde en yakın tarihe randevu verilmektedir. Direksiyon sınav tarihi de yoğunluğa göre en yakın tarihe verilmektedir. Direksiyon sınavını MEB belirler yalnız bu sınav biraz karışık işlemektedir. Bu yüzden direksiyon sınavları geç tarihte yapılabilir. Teorik sınavlar hafta içi ya da hafta sonu yapılırken direksiyon sınavları sadece hafta sonları yapılmaktadır. Teorik sınavdan başarısız olan adaylar direksiyon sınavına katılamazlar. Adaylar teorik eğitimi aldıktan sonra e-sınav'dan teorik sınava katılabilirler. 

Ehliyet almak isteyen vatandaşlar ilk öncelik olarak ehliyet kursuna kayıt olmaları gerekmektedir. Kursta teorik eğitimi alan adaylar daha sonra teorik sınava e-sınav merkezlerinde girmektedirler. Teorik sınava yoğunluğa göre 10-20 gün içinde e-sınava girilebilir. 

Ehliyet sınavında kaç puan gerekiyor?

Sürücü adayları her sorunun eşit puan olduğu e-sınav girmektedir. 100 tam puan üzerinden en az 70 alan öğrenciler sınavda başarılı sayılarak direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorlar. Ne olursa olsun sınavda 35 soruya doğru cevap vermeniz gerekmektedir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal