Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Pek fazla insanda görülen cilt problemlerinden biri olan, alerji veya stres sonucunda oluşan bir deri hastalığıdır egzama. Özellikle kış aylarında kendini gösteren egzamadan korunmak için neler yapılmalı?

22.03.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-16:58) Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Egzama, deride iç ve dış faktörler sebebiyle meydan gelen iltihabi bir rahatsızlıktır. Egzama, çoğunlukla deriyi kurutan, kaşıntı çıkaran ve bazen de ufak kabarcıkların oluşmasına neden olan bir deri problemidir. Belki bir alerji ya da stres kaynaklı olabilir, ama hastalık sebebi pek fazla anlaşılmaz.

Egzama genellikle de kış mevsiminde görülür. Kapalı ısıtma sistemleri ile beraber cildiniz tamamen kurur ve egzama semptomlarında yükselmeye sebep olur. Çok fazla kalın giysiler veya sıcak banyolar, cildi tahriş eden maddeler, enfeksiyonlar, stres ve bazı alerjenlere maruz kalma gibi sebeplerde egzamanın çoğalmasına ortam hazırlar.

KIŞ EGZAMASINDAN KORUNMANIN YOLLARI

Soğuk havaların gelmesi ile kalın giysiler giyilmeye başladı. Fakat egzama sıkıntısı olan kimselerin yünlü kıyafetlerden uzak durması gerekir.

Cildin kuruması egzama oluşumunu çoğaltır ve kaşıntıya neden olur. Günde en az bir defa cildin nemlendirilmesinde fayda vardır.

Sağlıklı beslenmek her rahatsızlığın en temel tedavi şeklidir. E ve C vitamini açısından zengin gıdalar tercih etmeniz cildinizin nem oranını yükseltecektir.

Sıcak banyolar vücuda giren aşırı ısı sonucunda cildin kurumasına neden olur bu hal beraberinde kaşınma sorununu getirir. Aşırı sıcak su yerine ılık su ile duş alınmalıdır.

Cildin nemli olması egzama hastalığı için çok önemlidir. Fakat cildi dışarıdan nemlendirdiğimiz gibi içeriden de nemli tutmak lazım. Bunun için vücudu susuz bırakmamaya dikkat edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal