EGM ve Jandarma 2022 bekçi alım başvuruları başladı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Müdürlüğü’nün bekçi alımları hakkında son gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Peki EGM ve Jandarma 2022 bekçi alım başvuruları başladı mı? İşte konu hakkında son gelişmeler...

17.03.2022-20:38 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-20:39) EGM ve Jandarma 2022 bekçi alım başvuruları başladı mı?

Devlet memuru olarak görev yapmak isteyen milyonlarca vatandaş Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavlarının başlangıç tarihi konusunda yapılan tüm son dakika açıklamalarını dikkatli bir şekilde takip ediyor. Başvuruların ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Müdürlüğü’nün ana sayfasını sık sık ziyaret ediyor.

EGM ve Jandarma 2022 bekçi alım başvuruları başladı mı?

2022 yılında yapılması beklenen bekçi alımı hakkında henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Yaklaşık 3000 kişilik alım yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için yapılacak başvuruların açılması halinde bilinmesi gerekenlere haberimizde yer vereceğiz. Gelişmeler için takipte kalmaya devam edin.

bekçi alımı

2022 bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavlarına başvuru yapmak isteyen adayların gerekli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte o şartlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- En az 167 cm boyunda olmak,

- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

- 31 yaşından gün almamış olmak

- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Bu başvuru şartlarını karşılayan adaylar fiziksel ve sözlü sınavlara tabi tutulacak. İlk olarak fiziksel sınavı geçmesi gereken adayların sözlü sınavları da başarıyla tamamlamaları durumunda bekçi olarak atanmaya hak kazanacakları tahmin ediliyor.

2022 bekçi maaşı ne kadar?

Bekçi maaşının 2022 yılında ne kadar olacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Bekçi alım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu belirsizliğin de çözüleceği tahmin ediliyor. 2021 yılında ilkokul mezunu bir bekçi 5.008 TL, ortaöğretim mezunu bir bekçi 5.186 TL ve yükseköğretim mezunu bir bekçi ise 5.421 TL aylık maaş alıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal