Eğitime kar engeli: Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerini etkisi altına kar yağışı eğitimin aksamasına sebep oldu. Bazı il ve ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu. İşte detaylar…

25.12.2023-09:46 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-17:43)

Türkiye’de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle eğitimde aksamalar meydana geldi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Erzurum’da 10 ilçede eğitime 1 gün ara

Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bingöl’de 3 ilçede okullar tatil

Yollarda buzlanma tehlikesi dolayısıyla Kiğı ilçesinde bugün eğitime ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedilen açıklamada, Yedisu ile Adaklı ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Okullar Tatil

Bayburt’ta eğitime ara

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi.

Karabük’te 2 ilçede okullar tatil

Karabük`ün Eflani ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kars’ta eğitime kar engeli

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, soğuk hava koşulları nedeniyle olası buzlanma riskine karşı tüm okulların tatil edildiği bildirildi. Kafkas Üniversitesinde de eğitime bir gün ara verildi.

Artvin’de okullar tatil

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede bugün tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Van’da 4 ilçede okullar tatil edildi

Van`da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Çaldıran ilçesindeki tüm okullarda, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşıma kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verildi.

Giresun`un bazı ilçelerinde kar nedeniyle eğitime ara verildi

Bitlis Ahlat’ta taşımalı eğitime kar engeli

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal