Eğitimde Hareketli Dönem Başlıyor! Sınav Takvimleri Belli Oldu

Yeni yıla girilmesiyle birlikte eğitim yılında da hareketli dönem başladı. Milyonlar adayın gireceği sınavların başvurularının tarihleri açıklandı. İşte 2022 eğitim döneminde öne çıkan takvimler…

05.01.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-15:01) Eğitimde Hareketli Dönem Başlıyor! Sınav Takvimleri Belli Oldu

2021-2022 eğitim yılının yarıyıl tatili 24 Ocak itibariyle iki hafta sürecek. Ülkemizde görülen Omicron varyantı nedeniyle okullarda uzaktan eğitime geçilecek mi sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı sürüyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta öğretimden 18 milyon öğrenciyle birlikte 1.2 milyon öğretmen 24 Ocak'ta iki haftalık tatile girecek. Eğitimin birinci yılının bitmesiyle 2 haftalık tatil sonrası ikinci dönem sürecinin 7 Şubat’ta başlayacağı öğrenildi. Milyonlarca adayın katılacağı sınavların takvimi de belli oldu. 

2.5 MİLYON ADAY SINAVA GİRECEK

2.5 milyon adayın girmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran’da yapılacağı açıklandı. Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Yeterlilik testlerinin olduğu alanlarda 3 farklı oturumda yapılacak olan sınavın başvuru tarihi 11 Şubat olarak belirlendi. 8 sınıf öğrencilerinin gireceği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavının ise 5 Haziran’da yapılacağı bildirildi. 


Milyonlarca adayın beklediği sınav takvimleri açıklandı. 2021-2022 yılı eğitim döneminde öne çıkan takvimler şu şekilde; 27 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının başvuruları 13 Ocak’tan itibaren alınacak. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ise 17 Nisan, 21 Ağustos, 20 Kasım'da düzenleneceği bildirildi. Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) da 3 Temmuz’da yapılacağı bilgisi verildi. 

KPSS'DE SINAV TAKVİMLERİ

Adayların yabancı dil seviye ölçme ve belirlemek için düzenlenecek birçok sınav yapılacak. Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 29 Ocak, 19 Şubat'ta, 19 Mart, 16 -17 Nisan, 21 Mayıs, 28 Mayıs, 25 Haziran, 23-24 Temmuz, 10 Eylül, 12 Kasım, 3 Aralık tarihlerinde toplamda 13 kez sınav yapılacağı öğrenildi. Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) ise 10 Nisan ve 23 Ekim tarihlerinde yapılacağı ön görülüyor. 


Eğitimin ikinci döneminde mesleklere yönelik sınavında yapılacağı öğrenildi. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 6 Mart ve 4 Eylül'de yapılacak. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavının ise 16 Ekim tarihinde yapılacağı bildirildi. Kamu Personel Seçme Sınavı'nın da (KPSS) yapılacağı yeniş dönemde tarihler şu şekilde; Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24 Nisan'da, KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi 14 Ağustos'ta, KPSS Ön Lisans 2 Ekim'de, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım'da, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi 27 Kasım'da yapılacak. 

TATİLLER NE ZAMAN?

Yeni yıla girince öğrencilerin ve birçok kişinin merak ettiği resmi tatillerin toplu şekildeki hali şu şekilde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı cumartesi günü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Ramazan Bayramı'nın arifesi de pazar günü denk geliyor. Bayramın 4 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı perşembe günü, Kurban Bayramı Arifesi 8 Temmuz Cuma gününe olacak. 4 gün sürecek olan bayram, 12 Temmuz Salı günü son erecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü cumaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı salıya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da cumartesi gününe denk geldiği belirlendi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal