YÖK'ten Devrim Gibi Karar

YÖK Yürütme Kurulu'nda verilen karar doğrultusunda üniversitelerdeki asgari kadro aktarımı bundan sonra YÖK'ün onayına ihtiyaç kalmadan üniversite yönetim kurulunun kararıyla yapılabilecek.

30.11.2018-12:46 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-12:33) YÖK'ten Devrim Gibi Karar

Elde edilen bilgilere göre; YÖK bazı yetkilerinin üniversitelere devredilmesi uygulamasına bir yenisini daha ilave etti. YÖK Yürütme Kurulu'nda verilen karar doğrultusunda üniversitelerdeki asgari kadro aktarımı bundan sonra YÖK'ün onayına ihtiyaç kalmadan üniversite yönetim kurulunun kararıyla yapılabilecek.

YÖK'ün bu kararının yükseköğretim tarihindeki en büyük yetki devri olduğu ifade edildi.

Asgari kadro sayısının iki katına kadar kadro kullanma yetkisi ise üniversitelerin alt bileşenlerinin uygun görüşlerinin alınması şartıyla yine üniversite yönetimlerine verildi.

Bu çerçevede, üniversitelerin asgari kadrolarının iki katına kadar, bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerin ihtisas alanları ile doğrudan ilgili birimler için üç katına kadar, araştırma üniversitelerinin ise dört katına kadar olan kadro aktarım yetkisi üniversite yönetim kurulu kararıyla YÖK onayına ihtiyaç kalmadan doğrudan üniversiteler tarafından yapılacak.

YÖK YALNIZCA NORM DIŞI KADRO İHTİYAÇLARINI DEĞERLENDİRECEK

Üniversitelerin yalnızca norm dışı kadro ihtiyaçları olması durumunda bu isetekleri değerlendirecek olan YÖK, bununla birlikte üniversitelere, bu yetkiyi kullanırken ilgili anabilim dalı, ana sanat dalı, bölüm başkanları ve birim kurulları ile beraber mevzuata ve akademik teamüllere uygun tarzda hareket etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Söz konusu karar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacak. YÖK bir yıllık müddet sonunda yönetişim, liyakat, ehliyet ve kamu yararı bakımından üniversitelerin kadro kullanımlarını kamuya açık bir şekilde değerlendirerek, bu süreleri üniversite bazında tekrar uzatacak.

YÖK görevlileri, bu yetki devri ile yükseköğretim kurumlarında üniversite kültürünün oluşmasını amaçladıklarını belirttiler.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal