Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı, Yeni Sınav Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkçe yeterliliğini ölçmek için okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini ölçmek için sınav yapacaklarını duyurdu.

22.11.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-12:02)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterlilikleri ölçmeye dönük Türkçe sınav yapmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Dört beceriyi beraber ölçmek için sınav yapan bir kurum olmadığı göz önüne alındığı zaman bu projenin büyük bir açığı kapatması düşünülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gerçekleştirdiği açıklamada, Bakanlık olarak ölçme ve değerlendirme süreçlerini devamlı iyileştirmek ve yeni yaklaşımları kullanmak istediklerini söyledi.

"81 İLDE ELEKTRONİK SINAV MERKEZLERİNİ KULLANACAĞIZ"

Bu çerçevede okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride Türkçe sınav yapmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Özellikle Suriyelilere dönük Türkçe öğretiminde bu sınavları kullanmayı düşünüyoruz. Daha sonra öğrencilerimizin ana dil becerilerini ölçmek için de yaygın bir biçimde kullanacağız. Ölçemediğimiz süreçleri geliştiremeyiz. Dille alakalı dört beceriyi beraber ölçeceğiz ve değerlendireceğiz. Bu amaçla 81 ilimizdeki mevcut elektronik sınav merkezlerimizi kullanacağız. Ayrıca bütün illerimizde ölçme ve değerlendirme merkezlerimizin kurulumunu bu sene sonuna dek bitirmeyi düşünüyoruz. Bu merkezlerimizi de bu süreçte aktif kullanacağız."

KURUMLAR ARASINDA PAYLAŞILACAK

Bu arada Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında Türkçe sınav ile alakalı ilk toplantı yapıldı.

Toplantıya, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Nilgün Çalışkan, MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, ilgili daire başkanları ve uzmanlar katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal