Üniversite Sınavı Sistemi de Değişiyor! İlk Sınav 2024 Yılında

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversite sınavında yapılacak olan değişikliği de açıkladı. Selçuk, yeni sistemin ilk sınavının 2024 yılında yapılacağını söyledi.

18.05.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-13:24)

Yeni eğitim sisteminin detaylarını aktaran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversite sınavının değişeceğini ve yükseköğretime geçiş sınavında uyum değişiklikleri yapılacağını açıkladı. Bakan Selçuk, liselerde ders sayılarının kademeli olarak düşürüleceğini, yeni sistemin ilk üniversite sınavının ise 2024 senesinde yapılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"SINAVIN BASKISI AZALACAK"

"Yeni eğitim sistemi ile alakalı en fazla sorulan sorulardan bir tanesi de üniversite sınavı. Türkiye okulları içindeki imkan ve öğrenme farkı yüksek bir ülke. Bu tür ülkelerde sınav araç olmaktan çıkar amaç durumuna gelir. Biz okullar arasında imkan farklılıklarını düşürürsek tüm dünyanın belli ülkelerinde örnekleri olduğu gibi bizde de sınavın baskısı düşecek.

"AMAÇ OLMAYACAK ARAÇ OLACAK"

Özellikle mesleki teknik eğitime yatırımlarla bu sistemin daha esnek olmasına katkı veriyoruz. Sonuçta sınav sisteminin baskısının azalmasını bekliyoruz. Tabiki tüm dünyada sınav var. Bizde de olacak. Fakat sınav gerçek mahiyetine bürünecek. Amaç olmayacak araç olacak. Bunun için biraz vakte ihtiyacımız var.

"İLK SINAV 2024 YILINDA OLACAK"

YÖK ile görüşmemiz var. Bu ortaöğretim tasarımına uygun bir yüksek öğretim sınavı nasıl yapılır, tüm bunları yanıtını ortaya koyacağız. Yeni sistemin ilk sınavı 2024 senesinde olacak. O vakte dek süremiz var"

Son Dakika Eğitim Haberleri için asagi kaydirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal