Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerdeki Yeni Eğitim Sistemini Açıkladı

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerdeki yeni eğitim sistemini açıkladı. Buna göre ders sayıları büyük oranda azaltıldı. Artık öğrenciler istedikleri dersleri de seçebilecekler.

18.05.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-13:06)

Milli Eğitim Bakanlığı, dün liselerdeki yeni öğretim sisteminin ayrıntılarını duyurmuştu. Bakanlığın uygulamaya alacağı yeni ortaöğretim modeli ile lise öğrencileri, üniversitelerde olduğu gibi kendi istediği dersleri alabilecek. Liselerde ders sayısı düşecek ve kariyer ofisleri açılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün bazı ayrıntıları netleşen yeni eğitim sistemini açıkladı. Yeni sistemle birlikte 9. sınıflardaki ders sayısı 8'e, 10. ve 11. sınıflardaki ders sayısı 9'a, 12. sınıflardaki ders sayısı 7'ye inecek.

Ziya Selçuk, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan 'Lisede Ne Yaptık?/Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı'nda liselerde yeni eğitim sistemi hakkında açıklamalar yaptı.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

DERS SAYISI AZALTILDI

"Niçin başka ülkelerde 6-7 ders varken bide 16-17 ders vardı? Laboratuvarların artırılması, teorik matematik değil uygulamalarla karşılaşması son derece önemli. Bizim tüm derslerimiz belirli disiplinle gittiği için. Tüm bunları parça parça ayrık bir vaziyette almak çocukların zihninde bütünlük olmuyor. Kavram üstünden disiplinler üstü bir eğitime gitmemiz lazım. 9'larda 15-16 dersten bahsederken, şu anki tasarımda 8 dersten bahsediyoruz. 10. sınıfta 9 ders, 11-12 bu böyle sürüyor. Neden azaltıyoruz? Bir çocuğun 15-16 dersi anlaması ve içselleştirmesi mümkün değil."

Son Dakika Eğitim Haberleri için asagi kaydirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal