Sözleşmeli Hemşire Alımı

Sözleşmeli hemşire puanları? Sözleşmeli hemşire alımı 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

22.05.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-17:14) Sözleşmeli Hemşire Alımı

Adayların tercihlerini gerçekleştiriken, sözleşmeli pozisyonlar için "Aranan Nitelikleri" belirten sütunlardaki şartları dikkatle okumaları ve kendilerine uyup uymadığını tespit etmeleri lazım. Tercihler yapılmadan önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmesi lazımdır.

Tercihlerin geçerli olması için tercihlerin ÖSYM’ye internetle yollandığı gün itibarıyla alakalı lisans, önlisans yada ortaöğretim alan/programından mezun olunması mecburidir. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye yollandığı gün itibarıyla mezun halde olmayan adayların, atanmaları yapılmış olsa dahi, vazifeye başlama işlemleri olmayacak. Adayların sözleşmeli pozisyonlara atanma işlemlerine girebilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesi ve gerçekleştirilen tercihlerin geçerli olması mecburidir.

Adayların KPSS 2018/4 kılavuzunda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans ), ön lisans ve ortaöğretim seviyelerinde açıklanan sözleşmeli pozisyonlara tercih yapabilmeleri için ise 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az bir tanesinden alakalı KPSS puanını almış olmaları lazımdır.

Atama işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı üzerinden işlem yapılacak. Adaylar sınava girdikleri öğrenim sebiyesindeki pozisyonlardan tercih yapmak mecburiyetinde. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama veya sınava girdikten sonra daha üst öğrenim seviyesinde diploma almış bulunmak gibi sebeplerle sınava girilen öğrenim seviyesinde değişiklik olması mümkün olmaz.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal