İcra Müdürlüğü Sınavı

icra müdürlüğü sınavı ne zaman? icra müdürlüğü sınavı 2018? icra müdürlüğü sınavı soruları? İcra müdürlüğü ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

22.05.2018-17:12 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-17:03) İcra Müdürlüğü Sınavı

İcra müdürü olmak için kesin biçimde hukuk fakültesi mezunu olmak gerekmez. Adalet meslek yüksek okullarından mezun olup icra müdürü olmak da mümkün olabilir. Özellikle açıköğretim fakültesinin ilgili bölümden mezun olup icra müdürü olmak mümkün müdür sorusunun çokça arandığını fark ettik. Net bir yanıt olmamakla beraber, sınava giren, başvuran AÖF mezunlarının olduğu bilgisine internetten erişilebiliyor. Bu söylemleri geçip “İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği” maddelerine göz atalım.

Atama şartları olarak; Türk vatandaşı olmak, Yazılı giriş sınavının olduğu senenin ocak ayının son günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, Hukuk fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü yada Adalet Meslek Eğitimi ön lisans programı mezunu bulunmak, öğrenim yabancı ülkede gerçekleştirilmiş ise denklik belgesi almış bulunmak, Görev yapmasına mani olabilecek akıl hastalığı olmamak, Arşiv araştırması neticesi olumlu bulunmak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü Maddesinde söylenen zamanlar geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suçtan sebeple bir sene yada daha fazla zamanla hapis cezasına veya affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine kasteden suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin sürmesine karşı suçlar, milli savunmaya kasteden suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yada kaçakçılık suçlarından mahkûm bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak şartları aranır. Bunun yanında icra müdür yardımcısı veya müdürü olabilmek için askerlik hizmetini, yapmış, muaf veya tecil etmiş olmak lazımdır. Ayrıca yönetmeliğe askerlik çağına gelmemiş bulunmak ibaresi de eklenmiştir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal